Rabo actie; Regenbooggemeente; Klaverjassen; Informatie bijeenkomst “Wonen in de toekomst”

Stem mee voor een fraaie entree!

Evenals voorgaande jaren heeft het bestuur de vraag van de RABO-BANK om deel te nemen aan de RABO-support- actie positief beantwoord. Onze aanvraag is gehonoreerd.

Dat betekent dat klanten die lid zijn van de RABO -bank in de gelegenheid gesteld worden om hun stem uit te brengen op een hen sympathieke vereniging, organisatie of stichting.

KBO Lichtenvoorde wil de gelden die mogelijk uit deze actie worden gegenereerd, besteden aan de verfraaiing nieuwe entree.

Er kan gestemd worden van 5 t/m 27 september. Mogen we rekenen op uw stem? Dankjewel alvast.

Gedurende het hele jaar zijn er voor allerlei groepen al activiteiten georganiseerd en is er voor veel aandacht in de media gezorgd.

Oost Gelre Regenbooggemeente!!

Er zijn Regenboogzebrapaden aangelegd en scholen, bedrijven, de corsoclubs en sportclubs zijn benaderd. Een grote groep enthousiaste inwoners heeft gewerkt aan het zichtbaar maken van inwoners met een LHTBI+ achtergrond. Dus het wordt tijd om ook de senioren te betrekken bij dit thema!

Want Regenbooggemeente zijn we met elkaar!

  • We kunnen vaak met verwondering kijken naar de
  • Wat is het mooi dat we allemaal verschillend
  • We kunnen veel leren van de verhalen die verteld worden

Daarom organiseert Seniorenbelang Oost Gelre een informatiemiddag rond dit thema:

Datum:                 18 november 2022

Tijd:                      14.00 uur

Plaats:                  KBO-gebouw De Treffer Lichtenvoorde.

We hebben een mooi programma voor u opgesteld. Zo maakt u onder andere kennis met Mary Miracle!

Noteer de datum alvast in uw agenda! Nadere informatie volgt te zijner tijd.

Liefhebbers kunnen zich weer opgeven het biljarttoernooi.

Een lijst voor opgave hangt in de kast van de biljartzaal. Evenals andere jaren kunnen hier alle leden van KBO Lichtenvoorde aan deelnemen, zowel dames als heren. Deelnemers die nog niet eerder meegespeeld hebben, moeten hun gemiddelde invullen of mail. jos@jostebrake.nl. De speeldagen zijn zoals gewoonlijk: op de woensdag, donderdag, en vrijdagmorgen. Van 09.30 tot 12.00 uur.

Biljarttoernooi 2023      De Olde Leu.

Medio oktober gaan we dan van start. Iedereen krijgt hier persoonlijk bericht van wanneer en in welke poule hij of zij speelt. Opgave tot en met 19 september 2023. Deelname aan dit toernooi: € 6,00 en wordt automatisch van je rekening afgeschreven.

Voor eventuele vragen kun je bellen of mail naar: jos@jostebrake.nl

Jos te Brake            Esstraat 10-29               Alleen mob.           tel. 0651347611

Informatiebijeenkomst 5 oktober

Wonen in de toekomst.

Op 5 oktober vindt er vanaf 14.00 uur in De Treffer een informatiebijeenkomst t.a.v. onder andere de thuiszorg, sociale huurwoning, aanvragen zorg plaats. Stel, u wilt zich inschrijven voor een passende sociale huurwoning, omdat de woning waar u nu woont te groot is en/of niet meer past bij uw levensfase.

Wanneer komt u in aanmerking voor een sociale huurwoning en wat is het aanbod sociale huurwoningen in Lichtenvoorde? Welke mogelijkheden zijn er voor

u om vanuit uw huidige huurwoning of koopwoning door te stromen naar een levensloopbestendige sociale huurwoning?

Over deze en andere zaken kunnen de klantadviseur en beleidsadviseur van ProWonen u alles vertellen. We kunnen ons voorstellen dat het dan voor u niet direct duidelijk is waar u terecht kunt met al uw vragen. De consulenten van Careaz kunnen u hierop antwoord geven. Denk hierbij aan vragen over inzet thuiszorg, personenalarmering, aanvragen van zorgindicaties, wonen met zorg, dagzorg etc.

Dit zijn onderwerpen die uitgebreid aan bod zullen komen tijdens de informatiebijeenkomst op woensdagmiddag

5 oktober om 14.00 in de Treffer. Natuurlijk kunt u ook zelf vragen stellen. Graag zien we u dan!

Groeten, Werkgroep Welzijn

Wijzigingen bij ZOOV Op Maat vanaf 3 april 2022

Rondom het vervoer van ZOOV Op Maat veranderen er vanaf 3 april een paar dingen. Hieronder leest u een korte samenvatting van de veranderingen.

Nieuwe tarieven

Ieder jaar gaan de tarieven iets omhoog. Wij volgen daarbij altijd de tariefsverhoging in het openbaar vervoer. Dit jaar zijn de tarieven niet in januari verhoogd. De verhoging gaat in op 3 april. Wij hebben ervoor gekozen om alle wijzigingen in één keer in te voeren. Dus ook de nieuwe tarieven. Zo blijft het wel zo duidelijk voor u. 

Tarieven 2022 ZOOV Op maat 

Standaard tarief Tarief voor reizigers met een Wmo-indicatie 
Hoog laag
Rit kan óók met openbaar vervoer of haltetaxiRRReis Rit kan niet met openbaar vervoer of haltetaxiRRReis
Opstaptarief € 3,03 € 3,03 € 1,01
Kilometertarief tot 20 km € 2,29 € 0,63 € 0,21
kilometertarief 20 tot 40 km € 2,29 € 2,29 € 2,29
minimale ritprijs € 9,90 € 4,92 € 1,64

Andere openingstijden

Vanaf 3 april gelden er nieuwe tijden. De eerst mogelijke rit vertrekt vanaf dan om 7.00 uur (en niet meer om 6.00 uur). De laatst mogelijke rit vertrekt om 0.00 uur (en niet meer om 1.00 uur).

De openingstijden ZOOV Op Maat veranderen mee ook de callcentermedewerkers zijn vanaf 3 april bereikbaar van 7.00 tot 0.00 uur.

Reizen voor 8.00 uur of 9.00 uur

Reist u vroeg in de ochtend? Houd u er dan rekening mee dat u vanaf 3 april alleen naar bepaalde ziekenhuizen, enkele trein- en busstations en persoonlijke puntbestemmingen kunt reizen. Dit geldt voor de volgende tijdstippen:

  • Maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 8.00 uur
  • Zaterdag, zondag, feestdagen tussen 7.00 en 9.00 uur
Treinstations Vorden, Ruurlo, Lichtenvoorde-Groenlo, Winterswijk, Aalten, Varsseveld, Terborg, Gaanderen, Doetinchem of Wehl
Busstations Borculo, Groenlo, Neede of Lichtenvoorde
Ziekenhuizen

Slingeland ziekenhuis, Kruisbergseweg 25, Doetinchem

Oogziekenhuis Zonnestraal, Vlijstraat 50-A, Doetinchem

Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Beatrixpark 1, Winterswijk

Gelre ziekenhuis, Den Elterweg 77, Zutphen

Persoonlijke punt-bestemming

Uitsluitend als u een Wmo-indicatie heeft.

*op pagina 18 leest u meer over een persoonlijke puntbestemming.

Let op! Deze ritten moet u uiterlijk één dag van tevoren vóór 13.00 uur reserveren.

Het duurdere tarief voor ritten tot 9.00 uur komt te vervallen. U reist dus straks in de vroege ochtend goedkoper dan nu.

Na 8.00 uur ’s ochtends op werkdagen en na 9.00 uur ’s ochtends in het weekend en op feestdagen reist u gewoon zoals u gewend bent.

Minimale ritprijs

Vanaf 3 april is er bij ZOOV Op Maat een minimale ritprijs. Per rit betaalt u minimaal de kosten van een rit van 3 kilometer. Ook als de rit korter dan 3 kilometer is.

Reist er iemand met u mee?

Vanaf 3 april betaalt u voor uw medereiziger altijd het lage standaardtarief. Oók als deze reiziger met het openbaar vervoer had kunnen reizen.

Of er veel voor u verandert….

Waarschijnlijk merkt u niet veel van deze veranderingen. Veel blijft namelijk hetzelfde.

Nieuwe folder

In de nieuwe folder leest u meer over de veranderingen. Alle reizigers ontvangen een brief met daarbij de nieuwe folder. Wilt u nu alvast meer weten over de veranderingen. 

Heel Oost Gelre in Beweging.

Heel Oost Gelre beweegt is een initiatief wat voortvloeit vanuit het project Heel Achterhoek in Beweging. De acht Achterhoekse gemeenten hebben de hadden ineengeslagen samen met GGD Oost Achterhoek om zowel jong als oud zo veel mogelijk op allerlei manieren in beweging te laten komen. Het is een gezamenlijk project dat op regionaal niveau (gemeenten) wordt uitgevoerd. De KBO Lichtenvoorde heeft zich hieraan gelieerd en draagt zo ook een steentje bij. Meer weten klik op onderstaande link.

Link: Heel Oost Gelre Beweegt

 

TER INFO: Informatie OV-ambassadeurs.

Geachte heer/mevrouw,

De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar – speciaal voor senioren –  activiteiten organiseren in de diverse gemeenten. Er is nu ook de mogelijkheid om online door een OV-ambassadeur geïnformeerd te worden over het gebruik van het openbaar vervoer. Vanwege de coronabesmettingen en de afgekondigde maatregelen zijn de  maandelijkse Inloopspreekuren Openbaar Vervoer voor senioren geannuleerd.

Het telefonisch OV-spreekuur geeft senioren de mogelijkheid om toch hun vragen over het reizen met het ov beantwoord te krijgen. OV-ambassadeurs zitten klaar om mensen hiermee “op weg” te helpen op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, op maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op dinsdag en donderdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur. Het telefoonnummer is 038-303 70 10.

Voor meer informatie klik op de link  onderaan deze pagina.

Met vriendelijke groet,

Janny Hein

Voordelen FASv:

Sinds 1 januari is de KBO Lichtenvoorde aangesloten bij Federatie Algemene Senioren verenigingen (FASv). Hierdoor is er voor u de mogelijkheid om van bepaalde voordelen gebruik te maken. Op onze website onder de menu kop Ledenservice vindt u een opsomming van de voordelen. Op de website van FASv vind u nog meer uitleg. Ook op de website van de genoemde organisaties kunt meer info vinden.

Rijbewijskeuring 75+

Varsseveld – De eerstvolgende Rijbewijskeuring 75+ staat gepland op zaterdag 31 augustus in het Borchuus, Kerkplein 3. De kosten hiervoor zijn € 25,00, bestemd voor een medisch project in Afrika.

U kunt zich al een half jaar voor het verloop van het rijbewijs opgeven. Als u bent ingepland en er wijzigingen wordt u altijd persoonlijk op de hoogte gebracht. Tevens is er iemand aanwezig voor hulp bij de digitale aanvraag. Deze aanvraag gaat sneller en is betrouwbaarder dan de papieren aanvraag. Opgave bij Riet van der Meulen, bij voorkeur per e-mail: rijbewijskeuringvarsseveld@gmail.com
Hierbij vermelden: naam, telefoonnummer en datum waarop het rijbewijs verlopen is.

Telefonische opgave via telnr. 06 38967875.

KBO – PCOB Magazine is online te lezen.

Nu het KBO-PCOB magazine niet huis aan huis bezorgd kan worden, is er de mogelijkheid om deze online gratis te lezen. Onderaan deze pagina is een link geplaatst die U rechtstreeks naar de plaats van bestemming brengt. In de reader zit bovenaan een balk waarmee navigeren door het tijdschrift mogelijk is. Mensen met een tablet, ipad of smartphone kunnen dit magazine lezen via de speciale app. Deze is voor Apple gebruikers te downloaden via de Apple App-store en andere Android gebruikers via Google Play-store. 

Informatie via ons blad “De Treffer”  en “Activiteitengids”

Ondanks de nog steeds heersende onzekerheid gaan we in augustus toch weer een activiteitengids voor ’21 / ’22 onder de leden verspreiden. De gids is een richtlijn voor een heel seizoen. Gezien de onzekere tijd is het toch belangrijk om bij de tijd te zijn. Zaken kunnen snel veranderen. Via de website en de ” De Treffer” zullen u ook zoveel mogelijk  informeren. Daarnaast hebben we ook nog ons eigen “tam tam” en digitale middelen.

Belangrijke websites.

Onderaan elke pagina staan een aantal links naar belangrijke sites. Tips…site  Gemeente Oost Gelre en de site FASv