Grote Bingo Oproep KBO-PCOB; KBO “Proatlijn”van start; De Treffer blijft “OP SLOT”. tot en met 31 mei. Kijk hier voor extra nieuws.

Het grootste cadeau dat u kunt geven is een goed gesprek!

Op maandag 6 april starten we – samen met FocusCura en Wehkamp – de grootste online bingo ooit. Deelnemers zijn ouderen thuis en in zorginstellingen die allemaal tegelijkertijd de Nationale ThuisBingo gaan spelen. Vanaf 6 april gaan er steeds meer ouderen meedoen, zodat er op 28 april 100.000 deelnemers zijn, het grootste aantal ooit.

We kunnen als KBO-PCOB nu laten zien dat we een sterk netwerk van betrokken senioren zijn. Hoe? Door u aan te melden als vrijwilliger om prijswinnaars te bellen. Met elkaar kunt u anderen blij maken door naar aanleiding van de bingo persoonlijk contact te hebben. Wehkamp draagt zorg voor de tastbare prijzen.

Het grootste cadeau op dit moment is een gesprek
In deze bijzondere tijd met minder contact vanwege het coronavirus is een gesprek voor velen een groot cadeau. Juist contact kan een verschil maken nu we gedwongen afstand houden van elkaar. 

Wat vragen we van u?
We zoeken vrijwilligers die tussen 6 april en 28 april de prijswinnaars van de Nationale ThuisBingo willen bellen. U kunt per dag aangeven of u de volgende dag enkele ouderen wilt bellen. We zoeken in totaal zo’n 1.000 vrijwilligers. Vooral op 28 april, bij de recordpoging, zijn er natuurlijk veel vrijwilligers nodig. Als u mensen in uw omgeving kent die ook willen bellen, nodig ze dan uit om mee te doen.  
U dient in het bezit te zijn van internet, u krijgt namelijk via een website te zien wie u kunt gaan bellen. Wilt u mee helpen het verschil te maken? Geef u nu op als vrijwilliger om mensen te bellen die BINGO hebben.
https://fc.care/volunteers-bingo 

Meld u nu aan!
Het is fantastisch dat onze vereniging iets wezenlijks kan bijdragen. Een telefoontje lijkt van klein belang, maar is voor veel mensen zeer waardevol. Veel activiteiten en vrijwilligerswerk liggen nu stil, maar deze actie kunnen we samen tot een succes maken. Zo kunnen we van betekenis zijn voor elkaar. Juist nu! Met zijn allen hopen we op veel aanmeldingen.
https://fc.care/volunteers-bingo. (Opgeven? klik links op de link)
Doet u mee?

Alvast veel dank.

Hartelijke groet,

Manon Vanderkaa (KBO-PCOB)

U kunt zich ook als vrijwilliger opgeven via een link onderaan deze pagina.


KBO start ‘KBO Proatlijn’,  06-82774004

Niet meer naar de inloop op dinsdag- of donderdagmorgen. Geen kaarten, bridgen, koersbal, gym of biljarten. Voorlopig niet meer wandelen met de KBO groep, vooreerst niet lekker op de fiets met je KBO kennissen. Het Corona COVD-19 virus legt veel mogelijkheden tot gezellige contacten aan banden. We kunnen ons voorstellen dat dit een reden is waarom een aantal van onze leden zich eenzaam en of onzeker gaat  voelen. Daarom heeft KBO Lichtenvoorde voor gedurende deze ‘Corona-periode’ een telefoonlijn geopend voor mensen die nu behoefte hebben aan zomaar even een praatje. Inmiddels hebben diverse instanties, denk aan RIVM, Omroep Max, het Rode Kruis en onze eigen KBO-PCOB lijnen geopend waar men terecht met allerlei praktische en vooral medische vragen (op onze website wordt naar een aantal verwezen. Bovenstaand nummer is echt  bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan zomaar even een gezellig contact, die wat praktische informatie willen verkrijgen betreffende de vereniging, die we misschien kunnen helpen bij het oplossen van een klein probleempje.( geen medische problemen). . En…”A’j plat wilt praoten, mo’j  dat um ons neet laoten!”.

**** NB: De lijn is bereikbaar van 10.00 tot 20.00 u .

“De Treffer”  blijft  “OP SLOT” tot en met 31 mei.

Het kabinet heeft maandagavond 23 maart besloten dat alle openbare gelegenheden gesloten blijven tot en met 31 mei a.s.

Dat houd in dat alle activiteiten van de KBO tot 1 juni zijn afgelast. Het bestuur zal u zoveel mogelijk op de hoogte houden.  

Informatie via ons blad “De Treffer” 

Dit is momenteel ook niet mogelijk. Met de huidige voorschriften is distributie en bezorging niet verantwoord. Dit geldt ook voor het magazine “KBO-PCOB” . De Treffer nr. 3 en de KBO-PCOB magazine nr. 4 zullen t.z.t. worden na bezorgd. “De Treffer” nr. 4 van de maand mei komt te vervallen. We hopen dat “De Treffer” nr 5 van juni weer normaal bezorgd kunnen worden. De “Treffer nr. 3” kunt U hier op de website lezen en downloaden. Het magazine van de KBO-PCOB is ook online te lezen of te downloaden via een app die je kan installeren vanuit de “app store”  van Apple of de “play store” van Android. Zo kan die worden gelezen op je tablet, ipad of smartphone.
Fietscommissie schort start seizoen op!!

De fietscommissie heeft besloten de start van het fietsseizoen tot nadere orde op te schorten. Via de bekende kanalen wordt op de hoogte gehouden wanneer wij wel gaan starten.

Belangrijke websites.

Onderaan de voorpagina staan een aantal links naar belangrijke sites. Tips…site RIVM en de site KBO-PCOB met een door link naar de ouderen infolijn. Bereikbaar van 09.00 tot 17.00u onder het nummer 030-3 400 600.